Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε "τσάμικο" ανευθυνότητας & λαϊκισμού καθηγητές-πολιτικοί Κύριο

Οι αντιπολιτεύσεις του δημ. σ/λίου, μείζων & ελάσσων παρασύρθηκαν στο «τσάμικο» του λαϊκισμού που έσυρε ο δήμαρχος του νησιού με τον πιο ανεύθυνο τρόπο, ύστερα από την ιστορική απαίτηση καθηγητών, μαθητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου να μη συμπτυχθούν σε 2 τα 3 τμήματα της γ΄ τάξης.

 

 

 

Πριν και μετά την κρίση

Πριν την κρίση οι διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων είχαμε την άνεση της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας και κατασκευάζαμε τμήματα των 10-15 μαθητών (στις Δέσμες μέχρι και 4-5 μαθητών). Σήμερα μες στη γενική κρίση η διεύθυνση και οι καθηγητές του Γυμνασίου Χώρας απαιτούν να συνεχιστεί η αυθαιρεσία αυτή, άσχετα αν στα δημόσια ταμεία «δεν υπάρχει σάλιο» και πολλά σχολεία στη χώρα μας δεν έχουν ούτε καθηγητές ούτε το ρεύμα να πληρώσουν. Και όμως στο γυμνάσιο Χώρας καθηγητές, γονείς και πολιτικοί χορεύουν «Όλοι Μαζί, τον «τσάμικο» της «λουλουδιασμένης ιτιάς» με αγωνιστική περηφάνια. 

Σήμερα πως είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες φωνές και να έχουμε τέτοιες εκπαιδευτικές και πολιτικές συμπεριφορές; Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι μισθοί των καθηγητών έχουν συντριβεί στα τάρταρα των 20-22 ευρώ την ημέρα, κι όταν αυτός ο καθηγητής ψάχνει εναγώνια τα 600 ευρώ, είναι δυνατόν να απαιτεί σχολείο με ολιγομελή τμήματα; Ο καθηγητής που κινδυνεύει να μην πάρει ούτε αυτό το μισθό των 600 ευρώ, αν μας πέσει κατακέφαλα καμιά κεραυνοβόλος στάση πληρωμών, αυτός ο καθηγητής απαιτεί πολυτέλειες στο χωρισμό των τμημάτων;

Αμ οι γονείς; Σήμερα που ο γονιός δεν έχει μεροκάματο και ο Δήμος δεν μπορεί να τον προσλάβει ούτε για πέντε 5 μήνες με 600 ευρώ, αυτός ο γονιός μέσα σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες απαιτεί τμήματα καλύτερα από αυτά των  κολλεγίων της Αθήνας και της Ευρώπης;

 

Έξαλλος λαϊκισμός

Αλλά τον «τσάμικο» της «λουλουδιασμένης ιτιάς» τον έσυρε ουσιαστικά ο κύριος δήμαρχος, ο ηγέτης του λαού παρασέρνοντας σύσσωμη την παράταξή του και τις δυο αντ/τεύσεις.

Οι πολιτικοί μας, δυστυχώς, συμπεριφέρθηκαν ως «στυλοβάτες» του παραλογισμού. Και φτάσαμε να βλέπουμε καθηγητές και μαθητές να κηρύσσουν αποχή από τα μαθήματα τους μέχρι την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – στις εθνικές εορτές απεργίες δε γίνονται… Να κάνουν  «αγωνιστικό περίπατο» από το Χωριό στην Πόθια, για παράσταση στο Δημαρχείο! Να τους κάνει τι ακριβώς ο δήμαρχος; Επειδή αρέσκεται ο κ. Διακομιχάλης στο να επιδεικνύει καπατσοσύνη που "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει", θα κανονίσει και τα τμήματα του γυμνασίου Χώρας;

Και το κακό συνεχίστηκε. Δυστυχώς στο δημ. σ/λιο, που πήγε το θέμα, λαΐκισαν προκλητικά απαξάπαντες. Δεν βρέθηκε ούτε μια φωνή να πει πώς έχουν τα πράγματα στη λογική τους διάσταση. Απογοήτευση.  

Η κορύφωση ήταν και λίγο γραφική. Ο κύριος δήμαρχος, μιας και θα βρισκόταν στη Ρόδο για άλλες υποθέσεις, (προ)κάλεσε και τους αρχηγούς των δύο αντ/τεύσεων να κατέβουν κι εκείνοι για το «μεγάλο πήδημα» στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» τους είπε και εκείνοι δυστυχώς «τσίμπησαν». Κατέβηκαν στη Ρόδο και οι δύο επικεφαλής των αντ/τεύσεων, οι κ.κ. Γιάννης Μαστροκούκος και Γιάννης Γαλουζής. Έξυπνοι άνθρωποι και οι δυο, πάντα επιφυλακτικοί απέναντι στις λαϊκίστικες πεπονόφλουδες, αλλά την πάτησαν έτρεξαν στο «χορό της ιτιάς».

Κατέβηκαν για την παράσταση-οπερέτα και ο κ. δήμαρχος τους ταπείνωσε και δύο φορές: 1) Τους έκοψε εισιτήριο καταστρώματος (εκείνος με εισιτήριο καταστρώματος σε καράβι ταξίδεψε;) και τους υποχρέωσε να πάρουν το πλοίο ξημερώματα (να ξημερωθούν), για να είναι εκεί στην «έφοδο» (αφήνοντας τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις).  2) Τους παρουσίασε στον προϊστάμενο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης  ως συν-απαιτητές ενός προκλητικού «αιτήματος». Ότι, δηλαδή, δεν είναι μόνος στον παραλογισμό, αλλά και οι δύο άλλοι, οι οποίοι μάλιστα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο σερνάμενο Δημόσιο: ο κ. Γαλουζής είναι δ/ντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, και ο κ. Μαστροκούκος δ/ντής του 1ου Δημ. Σχολείου Χώρας, όμορου με το 3ο Γυμνάσιο.

 

Το αποτέλεσμα; Αντί για το μεγάλο «πήδημα» με επαναστατικό «τσάμικο», είχαν ανώμαλη προσγείωση. Η φιγούρα στον «τσάμικο» κατέληξε σε άτσαλη πτώση και σήκωσαν ψηλά όχι μόνο τα χέρια αλλά και τα πόδια. Ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να το μετρήσουμε ως τρίτη ταπείνωση δύο ανθρώπων, Μαστροκούκου και Γαλουζή, που απρόσεκτα πήγαν να "βάλουν πλάτη" στον παραλογισμό.

 

Δε θυμήθηκαν οι Μαστροκούκος-Γαλουζής να πούνε στον κ. δήμαρχο: κύριε Διακομιχάλη, στο δημ. σ/λιο μας έφερες την πρόταση με την οποία συνέπτυξες τους 3 παιδικούς σταθμούς σε 1, λόγω οικονομικής κρίσης, μνημονίου, κυβερνητικών εντολών κ.λπ., και έφτιαξες τμήματα 30άρια, «αποθήκες παιδιών» νηπίων. Την ψηφίσαμε ως αναγκαία και, υποχρεωτικά, λογική.  Τώρα απαιτείς τα 3 τμήματα της γ΄ τάξης του γυμνασίου Χώρας να μη γίνουν 2 τμήματα των 25 & 26 μαθητών; Μας παρασύρεις στον παραλογισμό.

Προφανώς οι αντ/τεύσεις δεν είχαν αυτό το ρεφλέξ.  

 

Θα «κάνουν ταμείο»

Τώρα θα «κάνουν ταμείο» και οι «τρεις καμπαλέρος», αλλά ο κ. Διακομιχάλης θα έχει να λέει ότι δεν κατέβηκε μόνος του στη Ρόδο για το «μεγάλο πήδημα», αλλά εκείνος ήταν ένας και οι άλλοι δύο…, και επιπλέον ότι πίσω τους ήταν  παραταγμένοι οι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές (οι αυριανοί ψηφοφόροι…) ακόμη και το λαϊκό κίνημα… με την εκπροσώπησή του από γονείς του σχολείου.  

Και επειδή ο λαϊκισμός δεν έχει πάτο, ακόμη κι αν ξεπατωθεί…, ο κ. δήμαρχος, μετά τη συνεργασία… που είχε με τον προϊστάμενο τη Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, θα έχει συνεργασία από σήμερα (25.10.12) με τη μαθητική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου. Να πούνε τι; Ότι θα κρατήσουν τα 3 τμήματα;

Μήπως θα έπρεπε ο κ. δήμαρχος να βρει το κουράγιο και να μιλήσει στους καθηγητές, μαθητές και γονείς με τη γλώσσα της αλήθειας;

 

Τελευταία τροποποίηση στις

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Το 1990/91, στη χρονιά αποφοίτησης μου από το 2ο Λύκειο, δεν υπήρχαν αρκετοί μαθητές για να δημιουργηθεί τμήμα 3ης δέσμης. Τελικά με τα χίλια ζόρια μαζεύτηκαν αν θυμάμαι καλά 5 μαθητές με τους οποίους δημιουργήθηκε τμήμα στο 2ο Λύκειο, αντί να γίνει ένα κοινό τμημα στο 1ο Λύκειο.
  Το αιτιολογικό των καθηγητών μας τότε ήταν, “να μην κοπούν θέσεις βρε παιδιά...“. Το περιττό κόστος για το κράτος, δεν το σκέφτηκε κανείς.
  Το παράδοξο είναι ότι ακόμα κανείς δεν σκέφτεται το κόστος, όταν πληρώνει το δημόσιο, λες και είναι ένας αστείρευτος κορβανάς.

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Ο κος Κορφιάς και αντίστοιχοι κρίνοντες να μπουν να κάνουν Δραματική ποίηση σε τμήμα 25 ατόμων της Γ μυμνασίου Χώρας και μετά να μιλούν για εξοικονομήσεις(αυτή η συγκεκριμένη θα μας σώσει!). Εγώ έχω διδάξει στο συγκεκριμένο μαθησιακό περιβάλλον (Σχολείου Χώρας) κι έχω τραυματική εμπειρία.
  Επιτέλους, να ξεκαθαρίσουν κάποιοι συνάδελφοι, αν θέλουν ευέλικτα και παραγωγικά τμήματα ή δυσκίνητα κι αντιπαραγωγικά πολυμελή. Είναι εύκολες οι ρητορείες, όταν διατυπώνονται απ΄τα προαύλια και τις διευθυντικές καρέκλες!

 • Σύνδεσμος σχολίου Σ.Γ.Κορφιάς δημοσιεύθηκε από Σ.Γ.Κορφιάς

  ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ 33 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 1,5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Χ ΜΗΝΙ.ΜΙΣΘΟ Χ 9 ΜΗΝΕΣ.ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  πολύ σωστά! Ιδίως σας δίνω απόλυτο δίκιο στο θέμα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Έκλεισαν 2 βεφονηπιακούς σταθμούς όχι γιατί θα γλύτωνε μηνιάτικα αλλά μόνο τα ενοίκια των 200 ευρώ! Και μάλιστα χωρίς καμία διαβούλευση. Χωρίς καν να ρωτήσει την κοινωνία (τους γονείς ουσιαστικά) αν θα ήθελαν να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να "βγαίνουν" οι λογαριασμοί αυτοί, που πιστεύω ότι θα ανταποκρινόντουσαν. Και στα άλλα σχολεία που τα παιδιά είναι πολυάρθιμα (25-26 π.χ. Α γυμνάσιο) στο πηγάδι ούρησαν; Όπου λαλούν οι ψήφοι τρέχουμε... Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίζουμε και διατάζουμε!

 • Σύνδεσμος σχολίου A δημοσιεύθηκε από A

  Διακοπή δρομολογίων του «Διαγόρας» από την Attica Group

  http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4763148

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Καλό, καλό ! Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος που τα επισημαίνει και με τέτοια γραφικότητα...!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version