Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος καλεί τις αντ/σεις να δουλέψουν στα προγράμματα Κύριο

Ο δήμαρχος Καλύμνου κύριος Διακομιχάλης απηύθυνε επιστολή (22.10.12) προς τις αντ/τεύσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εκπόνηση και προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

 

Πολύ καλή η πρόσκληση…

Ως πολιτική κίνηση αυτή η πρόσκληση του κυρίου δημάρχου έχει λογική. Προσκαλεί και τις δύο αντ/τεύσεις να συμμετέχουν στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας, με τη γενικότερη έννοια του όρου, δηλαδή η αντιπολίτευση να πολιτεύεται επί της ουσίας. Αυτό θα ήταν το ιδανικό μιας πλατωνικής πολιτείας…

Είναι αυτό που διακήρυσσε εναγωνίως και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο κύριος Γ. Ρούσσος, χρησιμοποιώντας εκείνος τον όρο «κοινοί τόποι». Βέβαια τότε ο κ. Διακομιχάλης από τα έδρανα της αντ/τευσης «γύριζε την πλάτη» σ’ αυτή την πρόσκληση. Σ’ αυτήν τώρα επανέρχεται ως δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να κάνει και την αυτοκριτική του.

Να τα ξεπεράσουμε αυτά. Θα λέγαμε ότι οι αντ/τεύσεις, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και στο γενικό «πάτωμα» της Καλύμνου (με πρώτο πάτωμα την πολιτική εξαθλίωση που βλέπουμε και βιώνουμε) θα πρέπει να την ξεπεράσουν οι αντ/τεύσεις. ΘΑ πρέπει… Θα ήταν καλό, αν έχουν υπόψη τους κάποιο πρόγραμμα-ευκαιρία για την Κάλυμνο και δεν το δουλεύει η δημ. Αρχή, να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Βοήθησε όμως ο κ. δήμαρχος μ’ αυτή του την επιστολή;

 

Οι δύο «αστοχίες» του δημάρχου

Ο κύριος δήμαρχος την ωραία αυτή πρωτοβουλία του την «γκριζάρισε» (α) με το εισαγωγικό μέρος της επιστολής του (βλέπε φωτο) αλλά και (β) στην κατακλείδα της. Εντελώς απρόσεκτα ο κ. Διακομιχάλης λέει (σε ελεύθερη δική μας απόδοση» τα εξής δύο διαλυτικά της κάθε συνεργασίας:

1) Αφού, κύριοι των αντιπολιτεύσεων, μου κάνετε κριτική, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: φτιάξτε προγράμματα και φέρτε τα.

Τι κάνει εδώ ο κ. δήμαρχος; Αντί να αποδείξει τη δική του παραγωγικότητα στα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις επιτυχίες του στην προώθησή τους, λέει το εύκολο: ελάτε εσείς να δώστε να δικά σας. Είναι σαν να λέει κάποιος «το ρολόι σου πάει πίσω, είναι χαλασμένο», και ο άλλος του απαντά «εμένα είναι χαλασμένο; Δείξε μου το δικό σου». Λέτε να ξεχνά ο κ. Διακομιχάλης ότι ο λαός της Καλύμνου τον εξέλεξε για τα δικά του προγράμματα (για το δικό του ρολόι, για τη δική του πυξίδα); Όχι βέβαια. Απλά θέλει ο λαός να ξεχάσει και να «βλέπει» αλλού…

1)  Έχει και την αστοχία της πρόκλησης η πρόσκληση του κ. δημάρχου, όταν λέει «μόνο έτσι θα αποδείξετε ότι πιστεύετε τα όσα λέτε». Δηλαδή, αν δεν προσέλθουν οι αντ/τεύσεις στο γραφείο του έχοντας υπό μάλης μελέτες, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύουν τα όσα λένε και θέλουν να εξαπατήσουν το λαό; Έτσι πιστεύει ότι αποδεικνύει  πως εκείνος είναι ειλικρινής απέναντι στο λαό;

 

Συμπέρασμα: Ο κ. Διακομιχάλης προσκαλεί και κλωτσάει. Δεν ενδιαφέρεται για τη συνεργασία της αντ/τευσης; Το πνεύμα της επιστολής του, πίσω από την πρόσκληση, λέει ότι εκείνος επιτελεί άριστα το έργο του και η αντιπολίτευση λαϊκίζει, δεν έχει τίποτα να δώσει και δεν πιστεύει αυτά που λέει.

Αν ο κ. δήμαρχος πράγματι επιδίωκε αυτή τη συνεργασία, θα είχε αποφύγει τις προκλητικές αιχμές της εισαγωγής και του επιλόγου. Και δεν είναι, να πει κανείς, τυχαίες αποστροφές αυτές και ότι βγήκαν εν τη ρύμη… του λόγου του. Είναι γραμμένο κείμενο, το οποίο μάλιστα το έστειλε στα ΜΜΕ με τη μορφή φωτογραφίας (έτσι το έλαβε η ΑΡΓΩ), προφανώς, για να… μην το παραποιήσουνε οι «εχθροί». Είναι επιστολή «εκ βαθέων» δύο φορές, από το βάθος του μυαλού του και από το βάθος της παράταξης του.  

Τι θέλει τελικά ο κ. Διακομιχάλης; Το περιπόθητο: να κλείσει το στόμα της αντ/τευσης. Να ξεμπερδεύει με την κριτική που του ασκείται. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόδειξη απόγνωσης. (ΣΝΤ)   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Το οτι θεωρω σαν πολυ σημαντικο να υπαρχει συνεργασια μεταξυ ολων των Καλυμνιων για την αναπτυξη του νησιου ειναι αυτονοητο, αυτη ομως η κινηση του κ. Δημαρχου ειναι μια κινηση τακτικης και τιποτε αλλο. Ο κ. Διακομιχαλης, αριστος στην στρατηγικη εξοντωσεως αντιπαλου, με αυτην του την προσκληση(;) προσπαθει να σταματησει την κριτικη των αντιπολιτευσεων και πολυ κομψα παρακαμπτει το οτι εκλεκτηκε για να εφαρμοσει ενα δικο του προγραμμα και οχι αλλων. Η εισαγωγη της επιστολης, το υφος και η αιτολογια της ενεργειας του, δειχνουν καθε τι αλλο παρα διαθεση για συνεργασια.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Εδώ είναι που χρειάζεται ο σύμβουλος γιά τον κύριο Δήμαρχο...ελλείψει πεπειραμένων εθελοντών, πατριωτών, θα μπορούσε άραγε ο κύριος Ρούσσος να καλύψει το κενό; Με την βοήθεια και μερικών άλλων νέων κατα προτίμηση.. Η πείρα καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται και να περνά και στους νέους, ίσως το πνευμα συνεργασίας, κάνει καλό στον τόπο...Η ανάπτυξη είναι υπόθεση όλων.

  • Σύνδεσμος σχολίου Νομική δημοσιεύθηκε από Νομική

    Από το ύφος και μόνο, φαίνεται η συναίνεση... και η διάθεση για συνεργασία...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version