Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτικολογία του αέρα, παρασκηνιακές παρεμβάσεις της δημ. Αρχής

Η Κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Μπροστά στη μαύρη τρύπα της πολιτικής, η δημ. Αρχή ανοίγει αψιμαχίες πολιτικής αερολογίας και η αξ. αντ/τευση, εξ ανάγκης βέβαια, απαντά (φωτο, Γ. Μαστροκούκος). Έτσι απασχολείται η Κάλυμνος με τη μαύρη τρύπα και προσπαθεί να δει τι υπάρχει μέσα σ’ αυτή.

 

Το χρονικό σκηνής & παρασκηνίου

Δημοσιεύουμε δύο δελτία τύπου, αλλά για όσους δεν παρακολούθησαν το δήθεν πρόβλημα να πούμε σε αδρές γραμμές ότι συνέβησαν τα εξής: Από την αξ. αντ/τευση παραιτήθηκε ο αρχηγός της και ιδρυτής της παράταξης κ. Γ. Ρούσσος «για προσωπικούς πολιτικούς λόγους» και μαζί του παραιτήθηκαν οι δημ. σ/λοι κ.κ. Φ. Χριστοδούλου και ο επιλαχών κ. Απ. Τρουμουλιάρης με το ίδιο αιτιολογικό στην παραίτηση τους. Και οι δύο κατέβηκαν στις εκλογές χατίρι του Ρούσσου και με την αποχώρηση του, εγκατέλειψαν κι αυτή την πολιτική της πρώτης γραμμής. 

Στη συνέχεια παραιτήθηκε η επόμενη στη λίστα των επιλαχόντων κα. Ειρ. Χαλκίτη επικαλούμενη σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, καθώς και ο κ. Μιχ. Κάτρης, γιατί είχε το ασυμβίβαστο με την πρόσφατη σύμβαση που υπέγραψε με το Δήμο ως προμηθευτής υγρών καυσίμων. Τελικά στο δημ. σ/λιο το «παρών» έδωσαν οι κ. Σ. Ζερβός και Ν. Πλάτσης (θα ορκιστεί).

Αυτή η εξέλιξη ερέθισε σε βαθμό αγανάκτησης της δημ. Αρχή η οποία στην αρχή προσπάθησε να πείσει τον κ. Κάτρη να μείνει στο δημ. σ/λιο παρά το ασυμβίβαστο, αλλά και την κα. Χαλκίτη. Την προτιμούσε αντί του Σ. κ. Ζερβού. Αυτή ήταν η αρχική αντίδραση της δημ. αρχής: να καθορίσει εκείνη ποιους δημ. σ/λους προτιμά να έχει απέναντί της.

Κι αφού όλα αυτά δεν της «βγήκανε», βγήκε επιθετικά με το παρακάτω δελτίο τύπου. Τα δικά μας σχόλια τα σημειώνουμε μόνο με το έντονο των γραμμάτων στις φράσεις  που μας εκπλήσσουν για το μέγεθος του παραλογισμού και πρέπει να τις προσέξει ο αναγνώστης (π.χ. οι αναπληρωματικοί στα ψηφοδέλτια – επομένως και στην παράταξη του κ. Διακομιχάλη; - δεν εκφράζουν τη βούληση του λαού, γιατί, λέει αυτούς δεν τους εξέλεξε ο λαός!).

 

***

 

Δελτίο τύπου δημ. Αρχής - παράταξης Διακομιχάλη

Κατά τις προχθεσινές εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του αντιπροέδρου του σώματος, μετά την παραίτηση του κ. Μαστροκούκου από τη θέση αυτή, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας, έγιναν ολοφάνερα τα παρακάτω:

1. Με τις διαδοχικές παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της πρώην  παράταξης του κ. Ρούσσου καταστρατηγήθηκε η βούληση του καλυμνιακού λαού, ο οποίος  άλλους εξέλεξε και άλλους βλέπει να τον εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι διαμορφώνεται μια δημοτική ομάδα κατά παραγγελία, η οποία ( παρόλο που δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της  μορφή, αφού θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις στο άμεσο μέλλον. Μια ξεχωριστή πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο) θα αποτελείται τελικά από Δημοτικούς Συμβούλους μετά από παραιτήσεις επί παραιτήσεων. Η απαράδεκτη αυτή τακτική της πρώην παράταξης του κ. Ρούσσου δυστυχώς συνεπάγεται την καταστρατήγηση κάθε έννοιας αντιπροσώπευσης, όπως αυτή εκφράστηκε από τις δημοτικές εκλογές του 2010.

2. Καμιά ουσιαστική δικαιολογία δε δόθηκε για τις παραιτήσεις αυτές. Η επίκληση των προσωπικών πολιτικών λόγων δε δίνει καμιά εξήγηση. Ποιοι είναι αυτοί οι προσωπικοί πολιτικοί λόγοι; Υπάρχουν προσωπικοί λόγοι που απευθύνονται στο πρόσωπο του νέου αρχηγού; Άγνωστο. Και κανείς, ούτε ο παλιός , ούτε ο νέος αρχηγός, αλλά ούτε και οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν στο καλυμνιακό λαό τις αποφάσεις τους αυτές. Απεικονίζει αυτή η συμπεριφορά σεβασμό στη βούληση του καλυμνιακού λαού; Ασφαλώς όχι!

3. Κατά τις δημαιρεσίες, ενώ δηλώθηκε η υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του κ. Εμ. Μουσελή, ...παραιτήθηκε μετά τις ψηφοφορίες, επειδή δεν εξελέγη με τις ψήφους όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Πρωτοφανές! Πότε ξανάγινε αυτό; Από πού αντλείται το ηθικό δικαίωμα της παραίτησης, εάν δεν υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή;  Σε ποια εκλογή υπήρξε ποτέ ομοφωνία; Ακόμη και στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας η εκλογή γίνεται κατά πλειοψηφία. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλαβε κατά τις πρώτες δημαιρεσίες, στην αρχή της Δημοτικής περιόδου, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, ούτε μια ψήφο από την αντιπολίτευση. Θα έπρεπε λοιπόν να... παραιτηθεί; Και αυτή η συμπεριφορά θεωρείται πολιτική; Εάν ο κ. Μουσελής ήθελε ομοφωνία για να εκλεγεί στο αξίωμα, αυτό θα έπρεπε να το δηλώσει στο σώμα εξ αρχής, να εξηγήσει τους λόγους και να παραιτηθεί μετά την πρώτη ψηφοφορία. Τίποτε από αυτά όμως δεν έκανε. Αλλά και αν το έκανε, αυτό θα ήταν προσωπική επιλογή και όχι πολιτική πράξη. Γιατί λοιπόν δεν το έκανε; Και γιατί η παράταξή του δέχτηκε τέτοια συμπεριφορά και δεν τον απέτρεψε; Ήταν τελικά μια απόφαση της παράταξής του και όχι του ιδίου, προειλημμένη για να δυναμιτίσουν το ήπιο πολιτικό κλίμα, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος σ' αυτές τις δύσκολες μέρες. Μήπως μπήκαμε σε ατραπούς πρωτόγνωρες και δεν το καταλάβαμε; Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, για όλους εκείνους που θέλουν να θεωρούν την πολιτική προσωπική και συναισθηματική υπόθεση, ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Η πολιτική συναίνεση δεν είναι θέμα προσώπων,  αλλά πράξεων και πρακτικών. Είναι θέμα στρατηγικών επιλογών. Και αυτά δεν τα είδαμε ακόμη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία έχει επιδοθεί σ' ένα αγώνα καταστροφολογίας, μηδενισμού των πάντων και απαξίωσης των θεσμών, προκειμένου να συγκρατήσει όσους απέμειναν.

Περιμένουμε να δούμε, όχι το λόγο, αλλά τις πράξεις και την τακτική του νέου αρχηγού και μετά τις παραιτήσεις της νέας κατά συνέπεια παράταξης. Αυτά θα σηματοδοτήσουν το τι επιθυμούν και τι σκοπούς έχουν. Το ξεκίνημα όμως ούτε πολιτικό ήταν, ούτε σύμφωνο με τις αρχές της αντιπροσώπευσης που ισχύουν σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Λυπούμαστε και περιμένουμε.

Από το Γραφείο Τύπου

***

Δελτίο τύπου παράταξης Μαστροκούκου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 9-10-2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σε απάντηση του με ημερομηνία 8-10-2012 δελτίο τύπου της παράταξης, Κάλυμνος Δύναμη  Προοπτικής, έγιναν ολοφάνερα τα παρακάτω:

  Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως νέα Δημοτική αρχή, καταστρατηγήσατε την βούληση του Καλυμνιακού Λαού ο οποίος άλλους εξέλεξε και άλλους βλέπει να τον κυβερνούν και να τον εκπροσωπούν σε όλα τα επίπεδα.

  Κανείς, ούτε Δημοτικός σύμβουλος, ούτε Δήμαρχος, ούτε εκπρόσωπος παράταξης μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν στους πολίτες αυτή την αυθαίρετη επιλογή.

Απεικονίζει αυτή η συμπεριφορά σεβασμό στη βούληση του Καλυμνιακού Λαού όταν εκπροσωπείται από μη αιρετούς;

  Όσον αφορά τα ενδότερα της παράταξης μας απορούμε. Η αγωνία σας προέρχεται απ΄ το εμφανές ή απ αυτό που θα προκύψει;

  Σχετικά με την εκλογή  αντιπροέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου είναι απορίας άξιον να μη γνωρίζετε ότι εκτός από ίντριγκες και ανούσιες μεθοδεύσεις, υπάρχει η ανθρώπινη και η πολιτική αξιοπρέπεια όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη στάση του συναδέλφου κ  Μουσελλή Μανώλη, η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

  Κλείνοντας σας γνωρίσουμε ότι η αντιπολιτευτική μας στάση δεν πρόκειται να γίνεται πρόχειρα, ανεύθυνα και άσκοπα.

Κάθε λεπτό και κάθε ώρα που περνά σε ανούσια αντιπαράθεση, στοιχίζει ακριβά στην  Κάλυμνο.

  Πορευτείτε όπως εσείς ξέρετε. Εμείς δεν ακολουθούμε. Άλλωστε ο κατήφορος είναι κουραστικός ακόμα και για τους πιο καλογυμνασμένους.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΕΝΟΤΗΤΑ –  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

***

Ανακοίνωση Μαν. Μουσελλή

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡ. ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Κάλυμνος 10/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής», που εστάλει στα Μ.Μ.Ε. στις 8/10/2012.

 

Για μια ακόμα φορά η δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο μας, επιλέγει την συνήθης και προσφιλή της τακτική, αυτήν του αποπροσανατολισμού.

Όταν δεν θέλει να δώσει ευθείς και ειλικρινείς απαντήσεις στον Καλυμνιακό λαό, για να στηρίξει τις επιλογές και τις τακτικές της, προσπαθεί να στρέψει την κουβέντα αλλού.

Αυτό που περίμενε να ακούσει χθες ο Καλυμνιακός λαός από την πλειοψηφία ήταν να, αιτιολογήσει ευθαρσώς την στάση της κατά τις δημαιρεσίες για την θέση του αντιπρόεδρου, αυτό και μόνο αυτό. Αντ’ αυτού ασχολήθηκε με τις εναλλαγές προσώπων στην ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά τώρα με το επίμαχο θέμα, για την εκλογή του αντιπρόεδρου, γιατί κάτι προσπάθησαν να ψελλίσουν και γι’ αυτό, από που τους προκύπτει ότι εγώ επεδίωκα την ομοφωνία στην εκλογή; Δεν φαντάζομαι αυτή την δικαιολογία να την αντλούν από την τρίτη ψηφοφορία, γιατί τότε πλέον θα φανεί ότι ούτε τον εαυτό τους δεν σέβονται.

Εάν ήθελα την ομοφωνία στην εκλογή μου να είσθε βέβαιοι ότι θα το ζητούσα ευθύς εξ’ αρχής. Δεν τρέφω όμως αυταπάτες για τον στίβο που δραστηριοποιούμαι.

Ο Μανώλης ο Μουσελλής, κύριοι της συμπολίτευσης, το γνωρίζετε πολύ καλά, έχει το θάρρος της γνώμης και της ψήφου του στην ομάδα του, στις επιτροπές και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει καταγραφεί αυτό στην συνείδηση του λαού, είναι προσωπική μου κατάκτηση και δεν μπορείτε να μου το στερήσετε, μιλώντας για υποκινήσεις και προειλημμένες αποφάσεις.

Εν κατακλείδι, επειδή απ΄ ότι φάνηκε, ευαγγελίζεστε και επιδιώκετε να μας κληρονομήσετε μια πολιτική χωρίς ανθρωπιά και αξιοπρέπεια σας δηλώνουμε ευθαρσώς , ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε.

Εμμανουήλ Γ. Μουσελλής

Δημοτικός Σύμβουλος

της Δημοτικής Παράταξης

Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση

στον Δήμου Καλυμνίων

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version