Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ι. Τάτσης: Ζήτημα, ποιος θα πληρώσει τη δαπάνη αποκατάστασης (video) Κύριο

Η κατολίσθηση του πρανούς στο βενζινάδικο των Πηγαδιών προκάλεσε καθίζηση στο οδόστρωμα της παρόδου προς Καλαμίτσι-Σαβόγια. Το ζήτημα όμως τώρα είναι ποιος θα πληρώσει τη δαπάνη της αποκατάστασης.

Η προηγούμενη δημ. Αρχή πήρε απόφαση, διά του δημ. σ/λίου, να αναλάβει ο Δήμος την (προληπτική τότε) στερέωση του κάθετου πρανούς, που δημιουργήθηκε από τη διαπλάτυνση της αυλής στο βενζινάδικο. Η σημερινή δημ. Αρχή εξετάζει το ζήτημα από μηδενική βάση και θα το επαναφέρει στο δημ. σ/λιο, με εισηγητή το δημ. σ/λο κ. Ι. Τάτση, που είναι και ο υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο κ. Τάτσης είναι της άποψης ότι πρέπει να πληρώσει ο ιδιώτης, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, και όχι ο Δήμος.

Η μελέτη του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του έργου, που φαίνεται ότι θα απαιτήσει αξιόλογη δαπάνη, και στο προσεχές δημ. σ/λιο θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν στα δημοτικά ταμεία, ενώ παράλληλα η νέα δημ. Αρχή αξιολογεί ως παράνομη τη χρηματοδότηση αυτού του έργου από το Δήμο. Επειδή όμως και ο ιδιώτης ενδέχεται να προβάλει οικονομική αδυναμία για άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο πρανές, η δημ. Αρχή κλίνει υπέρ του να εκτελέσει το έργο με αυτεπιστασία, προκειμένου να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία το συντομότερο, και μετά, ή παράλληλα, να εξετάσει την υποχρέωση του ιδιώτη.

Ο κ. Τάτσης πάντως επιμένει ότι είναι παράλογο να αναλαμβάνει ο Δήμος έργα καθαρώς ιδιωτικά. Και στέλλει το μήνυμα προς την Καλυμνιακή κοινωνία ότι πάνω σ’ αυτό το ζήτημα θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και απαιτήσεις.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version