Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δόθηκε λύση για τα σχολεία Πανόρμου-2ου Χώρας Κύριο

Το Δημ. Σχολείο Πανόρμου βρήκε δάσκαλο, δε θα γίνει πια η συγχώνευση των τμημάτων Β1 & Β2, ενώ παράλληλα ματαιώθηκε και η απόσπαση της δασκάλας από το 2ο Δημ. Σχολείο Χώρας.

 

Την απόσπαση της δασκάλας (14.2.11) από τη Χώρα στον Πάνορμο την «μπλόκαραν» άμεσα οι γυναίκες της Χώρας με δυναμική «επέμβαση» νωρίς το πρωί της επόμενη ημέρας(15.2.11). Απαγόρευσαν στη δασκάλα να μπει στο Δημ. Σχολείο Πανόρμου και ο σχολ. σύμ/λος κ. Π. Κιρκής έδωσε τη λύση διαθέτοντας τον ένα και μοναδικό δάσκαλο του γραφείου του στο Δημ. Σχολείο Πανόρμου - στο γραφείο του σχολ. σ/λου δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος.

Στο πρώτο άκουσμα της είδησης αυτής γεννιέται η απορία και η ερώτηση: Καλά, δεν ήταν δυνατόν αυτή λύση να δοθεί από την πρώτη στιγμή και να αποφεύγονταν όλες αυτές οι εντάσεις; Ο κ. Κιρκής μας απάντησε ότι υπήρχε άλλη πιο επείγουσα περίπτωση με έντονα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της. Επιδίωκε να τη θεραπεύσει προκειμένου να συνενωθούν τα «κομμάτια» μιας οικογένειας που είναι διάσπαρτη σε τρία κομμάτια της Δωδεκανήσου, σε Ρόδο, Κάλυμνο και Λέρο. Δυστυχώς, αυτή η λύση δεν πρόκειται πια να δοθεί.

Και ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε: Ρωτήσαμε τον κ. σχολ. σ/λο για τι να αναλαμβάνει διοικητικές ευθύνες και πρωτοβουλίες και να μην περιορίζεται στα καθαρώς επιστημονικά του καθήκοντα. Μας απάντησε ότι ο νόμος προβλέπει και την παρέμβαση του σχολ. σ/λου στις περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρό αδιέξοδο στην κατανομή ή διάθεση του διδακτικού προσωπικού.

Το γεγονός πάντως  είναι ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα. Από του χρόνου, μας ενημέρωσε ο κ. Κιρκής, στη Χώρα οι εγγραφές των νέων μαθητών στην Α΄ τάξη δε θα γίνονται κατά σχολείο. Τα παιδιά θα εγγράφονται ως μαθητές, αλλά στη συνέχεια θα γίνεται ισόρροπη κατανομή των μαθητών στα δύο σχολεία. Αυτή η λύση θα αμβλύνει τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως το 2ο Δημ. Σχολείο Χώρας, το αρχαιότερο της Καλύμνου, και θα προλαμβάνει τριβές.

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version