Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ούτε ένα δελτίο τύπου με τέτοια ιστορική αλλαγή στην παράταξη; Κύριο

Ποτέ δεν γνώρισε η πολιτική ιστορία της Καλύμνου, τουλάχιστον των τελευταίων… 50 χρόνων, τόσο σοβαρή εξέλιξη, όσο αυτή στην παράταξη του Γ. Ρούσσου, που χρειάστηκε «ζυμώσεις μούστου» άνω των 100 ημερών, και όμως δεν εκδόθηκε ούτε ένα δελτίο τύπου.

 

«Καληνύχτισαν» το δημ. συμβούλιο και την παράταξη ο ιδρυτής κ. Ρούσσος (φωτο, δεξιά) και μαζί του ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Φίλ. Χριστοδούλου, ενώ και ο κ. Αγ. Σκουμπουρδής είπε το δικό του «αντίο φίλοι» προ πολλού, και όμως ούτε μια ανακοίνωση! Εμείς λέμε καλώς τα παράτησαν, αλλά περιμέναμε και μια ενημέρωση.

Την πρώτη υποχρέωση φέρει ο τέως αρχηγός κ. Ρούσσος και δευτερευόντως ο νέος αρχηγός της παράταξης, ο κ. Γ. Μαστροκούκος (φωτο, αριστερά). Η υπόθεση της εκλογής νέου αρχηγού σερνόταν 100 και πλέον ημέρες, επομένως όλοι ήταν έτοιμοι από καιρό και κανένας δεν μπορεί να πει ούτε ο κ. Ρούσσος ούτε κανένα στέλεχος του ότι χρειάζονταν χρόνο… για ένα δελτίο τύπου.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο κ. Ρούσσος δεν αγνοεί αυτή τη στοιχειώδη πολιτική του υποχρέωση. Είναι και βασική πολιτική δεοντολογία. Επομένως το ερώτημα είναι: Γιατί δεν εξέδωσε ακόμη (24 ώρες μετά)  ένα δελτίο τύπου; Υπάρχει «ειδικός» λόγος που δεν είναι ανακοινώσιμος; Εμείς με τη… φαντασία μας θα καταλάβουμε τι «παίζεται»; Προτιμούμε να πιστεύουμε ότι οι λόγοι που επέβαλαν αυτή τη σιωπή είναι απελπιστικά απλοί…

Αν σιωπούν ο κ. Ρούσσος και η παράταξη του επειδή απεργούν τα ΜΜΕ, ε τότε μια τέτοια πολιτική λειτουργία δεν τιμά καθόλου την ως χθες βαθιά πολιτικοποιημένη παράταξη Ρούσσου. Αν θέλανε να «παίξουν» το επικοινωνιακό «χαρτί» των ΜΜΕ, προτιμότερο και εξυπνότερο θα ήταν να συνεδριάζανε και να έπαιρναν την απόφαση με «ανοιχτές» τηλεοράσεις, αν μ’ αυτές πολιτεύονται. Αλλά δεν είναι δυνατόν μια δημοτική παράταξη να μιλάει μόνο όταν «παίζουν» οι τηλεοράσεις. Ο πολιτικός λόγος και η πολιτική δράση δεν είναι φοβερό να υποβαθμίζεται σε τηλεοπτική θεατρική παράσταση.

Αν πάλι προτιμά ο κ. Ρούσσος να δώσει την «πρωτιά» της είδησης πρώτα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και μετά στον ηλεκτρονικό τύπο, τότε υποβαθμίζει ο ίδιος τη σοβαρότητα των εξελίξεων, στο βαθμό που πιστεύει ότι και μετά από δύο ημέρες να αποκαλύψει το γεγονός  και δε χάθηκε και ο κόσμος.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι ύψιστη δημοκρατική υποχρέωση, αν η δημοκρατία και η διαφάνεια έχουν ακόμη ισχύ… Και να «θυμίσουμε» ότι η ενημέρωση δε γίνεται μονο από τις τοπικές τηλεοράσεις. Υπάρχει και ο ηλεκτρονικός τύπος που ενημερώνει τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο… (αυτή την «απάντηση» τη δίνουμε στις 10:30΄μμ)

Αν, τέλος, συντρέχουν άλλοι λόγοι, πιο σοβαροί ή ακόμη πιο αβάστακτης πολιτικής ελαφρότητας, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζουμε. Σοβαρά για την πολιτική μας ζωή και την Κάλυμνο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επειγόντως ευχέλαιο… για ανάνηψη… 

Πάντως τέτοιες συμπεριφορές, ανεξήγητες με όρους πολιτικούς, πείθουν ότι δεν πρέπει να «σκοτώνεται» κανείς με τις τοπικές μας «εξελίξεις». Γιατί είναι εξελίξεις αποτελματωμένης πολιτικής δράσης και βαρύγδουπης αερολογίας.       

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version