Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

10 ερωτήσεις του κ. Γ. Ρούσσου για την ίδρυση ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο Κύριο

Από την απάντηση που έδωσε ο τέως δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος σε σχόλιο αναγνώστη πάνω σε άρθρο της εφημερίδας μας, παίρνουμε το παρακάτω απόσπασμα και το δημοσιεύουμε ως αυτοτελές άρθρο. Είναι δέκα ερωτήσεις που απευθύνει ο κ. Ρούσσος προς τη δημ. Αρχή για την ίδρυση ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο.

 

Ερωτήσεις εκτός τόπου και χρόνου της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ:
1.Ποιός αποφάσισε και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για όλο αυτόν τον χειρισμό και τις όποιες συνέπειες του? Ποιος ον ρόλος του ανώτατου δημοκρατικού οργάνου της τοπικής μας κοινωνίας δηλ. του Δημοτικού μας Συμβουλίου?
2.Ποιά είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση των όσων έγιναν και θα γίνουν?
3.Ποιά μελέτη , ποιο σχέδιο και που είναι γραμμένο αυτό , που περιγράφει μια ολοκληρωμένη συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος με αρχή μέση και τέλος , με επιδιωκόμενους στόχους με καθορισμένα μετρήσιμα αποτελέσματα κ.λ.π?
4.Ποιός ο δημοκρατικός έλεγχος της τοπικής κοινωνίας και ποιές οι διαδικασίες ανατροφοδότησης ,διόρθωσης , επικαιροποίησης και τελικά δημοκρατικής λογοδοσίας?
5.Ποιός είναι υπεύθυνος , γιατί είναι υπεύθυνος και σε ποιον αναφέρεται ο κάθε υπεύθυνος?
6.Ποιές είναι οι αναγκαίες υποδομές?

7.Ποιό είναι το κόστος ετοιμασίας αυτών των υποδομών?
8.Ποιό είναι το ετήσιο κόστος λειτουργίας και με ποιες διαδικασίες και από ποιους προϋπολογισμούς , ποιών φορέων θα καλύπτεται τουλάχιστον τα προσεχή 10 χρόνια?
9.Ποιοί είναι οι πρωτογενείς πόροι κάλυψης αυτού του κόστους?
10.Υπάρχει εν ολίγοις δομημένο και αρθρωμένο πρόγραμμα? Αν υπάρχει που βρίσκεται να το μάθουμε και εμείς? Ποιος το συνέταξε , με βάση ποια στοιχεία και εγκυρότητα ? Ποιος το υπέγραψε? Ποιος το ψήφισε? Από ποιόν εγκρίθηκε?

Επί των τελευταίων ερωτημάτων περιμένω να δω και την όποια θεσμική-προγραμματική συνέπεια όσων μιλούν δημοσίως και προφανώς θα επανέλθω, τονίζοντας ότι η θεσμική-προγραμματική συνέπεια είναι θεμελιακό στοιχείο μιας σύγχρονης πολιτικής πρακτικής που ενσωματώνει την αλλαγή-βελτίωση ενός προγράμματος στις ίδιες τις εσωτερικές διαδικασίες παρακολούθησης και εφαρμογής του ίδιου προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικόλαος Κουρούνης δημοσιεύθηκε από Νικόλαος Κουρούνης

    κ. Οικονόμου , θα συμφωνήσω μαζί σας ότι θα έπρεπε να παρευρίσκεται, διότι αυτός είναι ο ρόλος ενός εκλεγμένου αντιπροσώπου : Να εκπροσωπεί αυτούς που τον ψήφισαν.
    Η ΜΗ συμμετοχή ή η αποχώρηση όμως, αποτελούν "πολιτική πράξη" με την οποία ο εκλεγμένος μπορεί να δείξει την αντίθεσή του σε μία διαδικασία ή ένα ψήφισμα.
    Εσείς βλέπετε τον κ. Ρούσσο να φυγομαχεί, άλλοι όμως βλέπουν μία προσπάθεια να ΜΗΝ θέλει να νομιμοποιήσει με την παρουσία του μία "αμφιβόλου νομιμότητας" και "αορίστων στόχων" διαδικασία. Το θέμα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Όσο κι αν πιέζει ο χρόνος, η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι οι πρόχειρες "λύσεις" οδηγούν ενίοτε σε επιδείνωση του προβλήματος!

  • Σύνδεσμος σχολίου Θεοδοσία Οικονόμου δημοσιεύθηκε από Θεοδοσία Οικονόμου

    ΄Αποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να παρεβρισκόσουν στην συζήτηση και να παλέψεις για τα ερωτήματά σου και όχι να μην είσαι παρόν και μάλιστα προμελετημένα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version