Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «Μέλισσα» και στον πολιτισμό παράλληλα με τις υποτροφίες (vd)

Το ιστορικό σωματείο με την πολύτιμη, διαχρονικά,  προσφορά του «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» πραγματοποίησε, το απόγευμα της  12ης.9.12, μιαν εξαίρετη λογοτεχνική βραδιά παρουσιάζοντας το βιβλίο κ. Κώστα Χατζηαντωνίου «Αγκριτζέντο» (ο αρχαίος ελληνικός Ακράγας, αποικία των Ροδίων στη Σικελία), παρουσία του ιδίου του συγγραφέα.

 

Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο «Το στέκι της Φανής», στο ύψωμα του δρόμου που κατεβαίνει στα Λινάρια, την ώρα του ηλιοβασιλέματος και με ιδανικό καιρό. Ο κόσμος ήταν πολύς και η εκδήλωση οργανωμένη στην εντέλεια.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Λίνα Χαραλαμποπούλου άνοιξε την εκδήλωση με σύντομη αναφορά στην ιστορική πορεία της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» και την παρουσίαση του συγγραφέα, ο οποίος με το «Αγκριτζέντο» κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας.

Ακολούθως η εκπαιδευτικός κ. Φανή Καπελλά-Κουτούζη προχώρησε στην παρουσίαση του βιβλίου με περιγραφική προσέγγιση του περιεχομένου και ανάγνωση αντιπροσωπευτικών αποσπασμάτων του βιβλίου από τον κ. Μιχ. Γερακιό, για να κλείσει με την προσωπική της εμπεριστατωμένη κριτική στη λογοτεχνική αξία του βιβλίου.

Η κ. Καπελλά σχεδιάζοντας εύστοχα και λειτουργικά τη δομή της παρουσίασης του βιβλίου και του συγγραφέα, μετά την εισαγωγή της έδωσε το λόγο στον κ. Χατζηαντωνίου, για να γνωρίσει το ακροατήριο το λογοτέχνη και να ακούσει από τον ίδιο την ωραία περιπέτεια της συγγραφής ενός βιβλίου. Συνάμα, να ακούσει με ποια τεχνική ο συγγραφέας συνύφανε στο έργο του το σημερινό ιταλικό Αγκριζέντο με τον αρχαιο ελληνικό Ακράγαντα και τον ελληνικό πολιτισμό της ροδιακής αυτής αποικίας.

Η «Μέλισσα» επιφύλαξε την έκπληξη, σ’ αυτούς που τίμησαν το σωματείο και το Δωδεκανήσιο συγγραφέα, να παραθέσει δεξίωση μετά το τέλος της παρουσίας σης του βιβλίου. Επίσης διενεργήθηκε και λαχειοφόρος, στην οποία κληρώθηκαν πολλά δώρα, προσφορές Καλυμνίων καταστηματαρχών.

*

Για τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» πρέπει να πούμε ότι την ίδρυσαν, πριν από ογδόντα και πλέον χρόνια, Δωδεκανήσιοι της Αττικής και συνεχίζει μέχρι σήμερα την πολύτιμη προσφορά της σε πολιτιστικά θέματα και προπάντων στην οικονομική στήριξη Δωδεκανησίων φοιτητών. Είναι πολλά τα Καλυμνάκια που σπούδασαν και σπουδάζουν χάρη στη βοήθεια της «Μέλισσας».

Θερμότατα συγχαρητήρια από την ΑΡΓΩ για τη διπλή αυτή δράση της: στήριξη απόρων φοιτητών και συμβολή στα πολιτιστικά ουσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version