Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρωτοποριακή πρόταση από την παράταξη Ρούσσου για τον μειωμένο ΦΠΑ Κύριο

Ο δημ. σ/λος Μανόλης Μουσελλής (φωτο, δεξιά), με την παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου, μετά από ενδοπαραταξιακή συζήτηση και απόφαση, υπέβαλε την παρακάτω πρωτοποριακή πρόταση του προς τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου.

 Ο κ. Μουσελλής έδειξε το δρόμο στους συναδέλφους του δημ. σ/λους: ο κάθε δημ. σ/λος να επεξεργάζεται ένα θέμα που να σχετίζεται με την επαγγελματική του ιδιότητα, να το συζητάει στην παράταξή του και να βγαίνει μπροστά, στο δημ. σ/λιο, ως εισηγητής πρότασης του. Ο κ. Μουσελλής είναι λογιστής και έπιασε ένα θέμα πολύ σοβαρό, για το οποίο πρέπει να τρέξει το δημ. σ/λιο και, βέβαια, η δημ. Αρχή.   

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μείζων Αντιπολίτευση στον Δήμο Καλυμνίων

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ. ΡΟΥΣΣΟΣ

            


                                                                             Κάλυμνος  14/02/2011      

Προς τον

κ. Γαβαλά  Νικόλαο ,

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΘΕΜΑ: Επιχειρούμενη κατάργηση του ευνοϊκού μέτρου των μειωμένων συντελεστών   Φ.ΠΑ. στα νησιά του Αιγαίου.

 

Κύριε πρόεδρε,

            Εκ μέρους της παράταξης μας , μετά από σχετική σύμφωνη γνώμη του  επικεφαλής της παράταξης μας κ. Γεωργίου Ρούσσου, σας υποβάλω την παρακάτω πρόταση:

Με το άρθρο 8 του Ν. 1881/1990, είχαν οριστεί μειωμένοι κατά 30%  συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, πλην της Κρήτης. Σκοπός αυτής της ευεργετικής διάταξης ήταν, η αντιστάθμιση έως ενός σημείου των αρνητικών συνεπειών που δημιουργούσε η απόσταση των νησιών μας από την ηπειρωτική χώρα, όπως το αυξημένο μεταφορικό κόστος. Ήδη, η διάταξη αυτή εφαρμόζεται 21 έτη και είναι πλέον αποδεκτή απ’ όλους τους επαγγελματίες των νησιών μας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης από την πολιτεία της ιδιαιτερότητας που έχουν τα νησιά μας, κάνοντας πράξη και την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάταξη περί «νησιωτικότητας».

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του τύπου, οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ. για επίτευξη των στόχων του μνημονίου, πρότειναν στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων, και την «κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του Φ.Π.Α.». Πρόταση που φαίνεται να  υιοθέτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου των οικονομικών στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων.

Κύριε πρόεδρε,

Επειδή η φημολογία τις τελευταίες ήμερες , για ένταξη τις επικείμενης διάταξης στο υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό νομοσχέδιο , ολοένα και μεγαλώνει.

Επειδή εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» των επιχειρήσεων στα νησιά μας,

Επειδή το ήδη αυξημένο κόστος διαβίωση μας θα μεγαλώσει και άλλο,

Επειδή η ενδεχόμενη κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης αποτελεί κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών μας  δικαιωμάτων,

Προτείνω,

-Το παρόν θέμα να τεθεί στο επόμενο τακτικό δημοτικό συμβούλιο μας και να λάβουμε απόφαση για διατήρηση του υπάρχοντος ευνοϊκού καθεστώτος.

-Να εκδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, ενώνοντας την φωνή μας με τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια  της Δωδεκανήσου.

- Να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που ξεκίνησαν τα επιμελητήρια των Δωδεκανήσου, Σάμου, Λέσβου, Χίου, Μαγνησίας και Κυκλάδων.

-Να καλέσουμε τους βουλευτές των νησιών μας και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Γ. Μουσελλής

Δημοτικός Σύμβουλος

Της Δημοτικής Παράταξης  Κάλυμνος –Ενότητα – Αναγέννηση

στον Δήμο Καλυμνίων

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

1 σχόλιο

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση