Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκλεισε η κυκλοφορία στο δρόμο Πηγάδια – Καλαμίτσι λόγω κατολίσθησης Κύριο

Στην κατάβαση της κεντρικής λεωφόρου προς Πάνορμο και στο σημείο που αρχίζει η πάροδος προς Καλαμίτσι (και Σαβόγια), το οδόστρωμα υποχώρησε και ο δρόμος αποκλείστηκε.

Η διαφορά υψομέτρου μεταξύ του «επάνω δρόμου», όπως λέγεται, και του βενζινάδικου κάτω από το δρόμο, αποσάθρωσε το πρανές, το οποίο κατέρρευσε με τη βροχή της 14ης/2/11. Η τρύπα κατέστησε το δρόμο επικίνδυνο για διέλευση οχημάτων και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.

 

Πρόχειρα μέτρα για αποκατάσταση του δρόμου είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, καθώς και πριν την κατολίσθηση το έργο ήταν κάποιας σοβαρής δαπάνης. Πολύ περισσότερο τώρα με την κατολίσθηση. Επομένως, το λογικό είναι να δοθεί στην κυκλοφορία, αφού αποκατασταθεί πλήρως με ισχυρή κατασκευή αναχώματος (σαν μικρή άσπα), πιθανόν από σκυρόδεμα - οι πολιτικοί μηχανικοί του Δήμου θα αποφασίσουν.

Μέχρι να αποκατασταθεί ο δρόμος, όσοι μένουν στη Σαβόγια και το Καντούνι (ή όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα προς τα εκεί), θα υποχρεώνονται να περνάνε από τις Ελιές. Αυτή η αναγκαστική αλλαγή στην κυκλοφορά θα επιβαρύνει κατά πολύ την κυκλοφορία στο τμήμα της κεντρικής λεωφόρου Πηγάδια-Ελιές. Επομένως η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να απαγορεύσει αυστηρά τη στάθμευση επί του κεντρικού δρόμου. Ειδικά στις δύο στροφές του Αρχαγγέλου το πρόβλημα είναι σοβαρό με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version