Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χαράσσονται οι άξονες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Κύριο

Πολύωρη και ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Πουλή και των συναρμοδίων διευθυντών κ. Χαραλάμπους και Οικονομίδη.

 

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Μαχαιρίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, η δέσμη προτάσεων και αξόνων του οποίου αναλύθηκαν διεξοδικά.

Εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα είναι παρών και ο Υπουργός, αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας της Περιφέρειας και του Υπουργείου με σκοπό την εξειδίκευση του σχεδιασμού ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά μας.

Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία υποστηρικτικού μηχανισμού, διασφαλίζοντας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα και με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων.

Διερευνήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας για ανάληψη αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο, προκειμένου η Περιφέρεια να έχει την ευθύνη υλοποίησης έργων υποδομής, πιστοποίησης προϊόντων και της εκπαίδευσης – κατάρτισης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Τέθηκε επίσης υπό συζήτηση η προοπτική διάθεσης εκτάσεων για αξιοποίηση και εκμετάλλευση.

«Εταίροι», τουρισμός και πρωτογενής τομέας

Σε υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της περιφερειακής αρχής, για ευθεία διασύνδεση του πρωτογενή τομέα και της τουριστικής βιομηχανίας των νησιών της Περιφέρειας, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συναντήσεις με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με απώτερο σκοπό, αυτή η προσπάθεια να καταλήξει στη δημιουργία Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, φορέα που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης και της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων που υπάρχουν, αξιοποιώντας τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, για εκσυγχρονισμό των σφαγείων και δημιουργία νέων στα νησιά της Περιφέρειας.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχει διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα του ζωικού κεφαλαίου και οι εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση των σφαγίων και ζωικών υποπροϊόντων. (δ.τ. 12.2.11)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version