Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο γλύπτης μας Σακελλάρης Κουτούζης για δεύτερη χρονιά στην Κίνα Κύριο

Το σύμπλεγμα του  Διαγόρα σε μπρούτζινο άγαλμα ύψους 5.50 μ. σε Πάρκο Γλυπτικής στην Κίνα.

 

 Ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης μεταβαίνει και φέτος, προσκεκλημένος του Κινεζικού Κράτους, να φιλοτεχνήσει στο εκεί διεθνές Πάρκο Γλυπτικής της Changchun, αυτή τη φορά, το σύμπλεγμα του Διαγόρα.

     Σε παγκόσμια προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, να προτείνουν οι καλλιτέχνες έργα για να υλοποιηθούν στο Πάρκο της Changchun, με φετινό θέμα την Υγεία και τον Αθλητισμό, ο Δωδεκανήσιος γλύπτης πρότεινε το σύμπλεγμα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα σε υλικό τον μπρούτζο και ύψος 5.50  μ.

    Επελέγησαν για υλοποίηση των προτάσεων τους συνολικά 19 γλύπτες από όλο τον κόσμο κι ανάμεσα σ αυτούς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Σακελλάρης Κουτούζης.

       Από τις 4/8/2012 έως τις 20/9/2012 ο Καλύμνιος γλύπτης θα φιλοξενηθεί στη Changchun, θα του παρασχεθούν υλικά, εργαλεία, τεχνικά συνεργεία, βοηθοί γλύπτες, διερμηνείς, κ.λ.π. και θα κατασκευάσει εκεί το σύμπλεγμα του Διαγόρα.

      Η φωτογραφία αποδίδει τη μακέτα σε ύψος 0.70 μ., αλλά σύντομα θα έχουμε φωτογραφία με την τελική μορφή του έργου στο προτεινόμενο γιγάντιο ύψος.

     Να υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι  το καλοκαίρι ο κ. Κουτούζης είχε μεταβεί με τις ίδιες συνθήκες στην Κίνα και κατασκεύασε τον  ορθόδοξο «Δεόμενο Μοναχό » σε μπρούτζο και σε ύψος 4.80 μ.

    Στο Διεθνές αυτό Πάρκο Γλυπτικής, το μεγαλύτερο στον κόσμο,  περιλαμβάνονται περίπου 800 έργα γλυπτών, ανάμεσα στα οποία είναι και από τρεις έλληνες γλύπτες. Από τον γλύπτη Γέλα Κεσίδη ένα έργο σε μπρούτζο κατασκευασμένο το 1996, από τον γλύπτη Δημήτρη Μυρωδιά ένα άλλο σε μάρμαρο, κατασκευασμένο το 2003 και από τον συμπατριώτη μας Σακελλάρη Κουτούζη τελικά δύο έργα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://www.argokalymnos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1004:%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD&Itemid=337#sigProGalleria23bc3d40cf

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ράννα Κιτανίδη δημοσιεύθηκε από Ράννα Κιτανίδη

    Συγχαρητήρια Σακελλάρη! Τα γλυπτά σου είναι πανέμορφα και ήταν επόμενο να διακριθούν διεθνώς.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

    Πολλά μπράβο δάσκαλε!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου ΠΟΠΗ ΟΡΦΑΝΟΥ δημοσιεύθηκε από ΠΟΠΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

    ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΜΝΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΝΗΣΑΚΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .....!!!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΥΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version