Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Διαστημικές Καταιγίδες και Σέλας

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

του Διονύση Π. Σιμόπουλο, διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Το Νικηφόρειο 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου μαζί με το «αδελφό» Λύκειο τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή τους (1906) Νικηφόρου Ζερβού, στις 10.5.11, στο παρακείμενο εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στο ΑΚΤΑΙΟΝ και η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Η σημασία των γλωσσών στο σύγχρονο κόσμο», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο των ανοικτών διαλέξεων που πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα. 

Τους επιτυχόντες καλύμνικους μαθητές στα ΑΕΙ & ΤΕΙ βράβευσε ο Δήμος, σε ειδική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ, τη Δευτέρα του Πάσχα, 25.4.11.
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από μαθητές και γονείς. Στην παρουσίαση του προγράμματος υπήρχαν προβλήματα, αλλά γενικώς η γιορτή ήταν καλή.

 

Η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει η αυτοβιογραφία ενός εισαγγελέα; Υπάρχει η εντύπωση ότι ο ευσυνείδητος και αληθινός υπηρέτης της Θέμιδος είναι σχεδόν απόμακρος άνθρωπος, κοινωνικός ασκητής και καμιά φορά υπερβολικά αυστηρός.

Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου η καθιερωμένη γιορτή του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, με ομιλητή το φιλόλογο του Γυμνασίου Χώρας κ. Δημήτρη Τσιλιβερδή. Θέμα της ομιλίας του : « Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και η προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης».

Μπορούμε σήμερα να «ακούσουμε» μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό; Τι είναι στα αλήθεια τα  Ακουστικά και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία; Πώς σχεδιάζονται; Πόσο ευχάριστη, χρήσιμη και ψυχαγωγική μπορεί να είναι η παρακολούθησή τους, από το σύνολο των πολιτών, αν ενταχθούν σωστά οι πληροφορίες;

Το βιβλίο " Ο Ξεναγός της Καλύμνου" του εκλεκτού  συναδέλφου Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη είναι αξιόλογο  για τη μορφή και το περιεχόμενο του. Η ύλη δομείται και διατάσσεται κατά τρόπο αριστοτεχνικό, ώστε ο αναγνώστης να ξεναγείται εύκολα και να έχει συνοπτική και πλήρη πληροφόρηση.

Από τη Μολδαβία μας έστειλαν σε φωτογραφία ιδιόχειρη επιστολή, του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 1820.

Σελίδα 4 από 4

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version